Iedereen met een eigen website wilt natuurlijk dat deze website goed vindbaar is op de zoekmachines. Om dit te kunnen doen moet je werken aan zoekmachine optimalisatie, beter bekend als SEO. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel hiervan. Een goed linkprofiel is een van de factoren waarmee jij de topposities kan bereiken. Maar hoe belangrijk is goede linkbuilding nou echt?

 

Wat is linkbuilding?

Om het belang van linkbuilding te achterhalen is het handig om eerst eens goed te kijken naar wat linkbuilding precies is. Linkbuilding is een methode om jouw website hoger te krijgen in de zoekmachines. Dit doe je door relevante backlinks naar jouw websites te verzamelen. Het gaat dus niet alleen om het aantal linkjes, maar ook om de kwaliteit linkjes die jij naar jouw website verzameld. Dit kan je doen aan de hand van diverse methodes.

 

Een goed backlinkprofiel

Wanneer je gaat linkbuilden doe je dit natuurlijk om een goed backlinkprofiel op te bouwen, zodat je autoriteit uitstraalt naar de zoekmachines. Een goede website bevat diverse soorten links. Sommigen zeggen dat startpagina’s en PBN’s niet meer werken, maar toch zien we in de praktijk dat ook deze linkjes goed werken om een mooi backlinkprofiel op te bouwen. Echter is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Wanneer je een onnatuurlijk backlinkprofiel maakt, kan de zoekmachine dit straffen.

 

Linkbuilding uitbesteden

Het is essentieel dat je linkbuilding handmatig en op een goede manier uitvoert. Je kan er voor kiezen om zelf te gaan linkbuilden, echter is dit in de praktijk vaak een flinke klus. Linkbuilding uitbesteden is dan ook voor veel mensen de beste optie. Linkbuildingbureau’s hebben namelijk de juiste middelen en kennis om een goede linkbuildingstrategie uit te werken en uit te voeren. Zo bespaar je veel tijd en moeite. Meer informatie hierover kan je vinden op https://www.reputatiefabriek.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *