Instagram is dé marketingtool van 2022. Al jaren staan sociale media bekend om hun goede eigenschappen als marketingtool, en Instagram speelt daar goed op in. De visuele eigenschappen van Instagram maken het helemaal tot een goede tool om producten aan te prijzen. Bovendien kunnen consumenten meteen in aanraking met het product komen door zogenaamde Instagram reels of stories. Instagram heeft zoveel voordelen, maar om hier echt goed van te kunnen profiteren is het wel belangrijk dat je een groot netwerk hebt op Instagram. Meer over de voordelen van een groot netwerk op Instagram lees je in deze blog.

Hoge betrokkenheid

Ten opzichte van andere sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook, heeft Instagram nog altijd een hoge mate van betrokkenheid door de gebruikers. Het voordeel hiervan is dat mensen nog steeds veel tijd op Instagram doorbrengen, en je dus gemakkelijk een grote groep mensen aan kan spreken met jouw product of dienst. Als je de juiste targeting gebruikt, bereik je bovendien heel gemakkelijk jouw doelgroep.

Instagram’s algoritme

Instagram’s algoritme staat er om bekend dat het profielen met veel volgers vaker laat verschijnen in de oriënterende pagina’s. Bovendien zal je sneller bovenaan een zoekopdracht verschijnen als iemand zoekt op overenkomende namen. Daarnaast komen jouw berichten sneller bovenaan gebruikers hun feed te staan. Hoe meer volgers bovendien, hoe meer likes en comments, wat ook weer zorgt voor een ‘hogere status’ binnen Instagram’s algoritme. 

Meer reposts

Doordat je meer volgers hebt, zullen automatisch meer mensen je posts reposten. Dit zorgt weer voor meer nieuwe volgers die door jou huidige volgers naar jou profiel getrokken worden. Het fungeert eigenlijk als een soort gratis reclame, omdat je er zelf niks voor betaald en in principe weinig anders voor hoeft te doen dan aantrekkelijke content maken. Bovendien kunnen mensen jouw product taggen in hun eigen story, wat ook weer mensen naar je profiel toe trekt.

 

Heb jij nog niet zoveel volgers, maar wil je wel graag snel een groot netwerk opbouwen op Instagram? Denk er dan eens aan om Instagram volgers, likes of comments te kopen, om je profiel snel en eenvoudig een boost te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *