Bedrijf

Het starten van een nieuw bedrijf is al moeilijk genoeg ,maar het vinden van een goede bedrijfsnaam kan nog moeilijker zijn. Er zijn zoveel factoren waarmee u rekening moet houden, van ervoor zorgen dat de naam beschikbaar is tot ervoor zorgen dat hij aanslaat bij uw doelpubliek. In deze blogbijdrage bespreken we enkele tips voor het kiezen van de perfecte bedrijfsnaam. We zullen ook enkele voorbeelden geven van bedrijven die het goed hebben gedaan!

Naam

Het kiezen van de perfecte naam voor uw bedrijf is geen gemakkelijke taak. Maar met een beetje creativiteit en doordachtheid kunt u een naam vinden die uw merk en wat u doet perfect weerspiegelt. Zorg er in ieder geval altijd voor dat het een nieuwe bedrijfsnaam is. Originaliteit is erg belangrijk.

Waarden

Denk na over wat u wilt dat uw naam zegt over uw bedrijf. Wat zijn de waarden die die u wilt communiceren? Als u bijvoorbeeld een groen bedrijf begint, wilt u misschien een naam die uw inzet voor duurzaamheid weerspiegelt.

Onderzoek

Doe wat onderzoek. Zorg ervoor dat de naam die u kiest beschikbaar is als domeinnaam en dat deze niet al door een ander bedrijf wordt gebruikt. U wilt er ook zeker van zijn dat de naam gemakkelijk te spellen is en uit te spreken.

Feedback

Vraag om feedback van anderen. Als u een paar namen in gedachten hebt, leg ze dan voor aan uw familie en vrienden om te zien wat zij ervan vinden. U kunt ook marktonderzoek doen om feedback te krijgen van uw doelpubliek.

Makkelijk

Zorg dat u hem onthoudt. Een goede bedrijfsnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn en een goede eerste indruk maken. Vermijd namen die te lang zijn of moeilijk uit te spreken.

Voorbeelden

Voorbeelden van bedrijven die het goed hebben gedaan:

Airbnb – een naam die gemakkelijk te onthouden is en de missie van het bedrijf overbrengt (het aanbieden van betaalbare, unieke reiservaringen).

Google – een eenvoudige naam met één woord die synoniem is geworden met zoekmachines.

Nike – een korte, pakkende naam die gemakkelijk te onthouden is en het merk van het bedrijf (atletische kleding) overbrengt.

Wat zijn andere tips die je zou willen toevoegen voor het kiezen van de perfecte bedrijfsnaam? Deel je gedachten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *