Als je van plan bent je WordPress-thema te veranderen, zijn er een paar dingen die je zeker niet wilt vergeten. Wij van WP brothers hebben hier vijf van de belangrijkste tips:

Vergeet je back-up niet!

Maak een back-up van je gegevens! Dit is absoluut essentieel voordat je grote veranderingen aan je site aanbrengt. Je weet nooit wanneer er iets mis kan gaan, dus het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Controleer op compatibiliteit.

Niet alle thema’s zijn compatibel met alle plugins en omgekeerd. Voordat je een nieuw thema installeert, moet je controleren of het werkt met alle plugins die je momenteel op je site hebt geïnstalleerd. Anders kun je later tegen problemen aanlopen.

Aanpassingen.

Als je je huidige thema hebt aangepast (bv. aangepaste CSS toegevoegd of wijzigingen in de code aangebracht), zullen die waarschijnlijk verloren gaan wanneer je overschakelt op een nieuw thema. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle aanpassingen die je hebt gemaakt, zodat je ze gemakkelijk kunt toepassen op je nieuwe thema.

Widgets en menu’s.

Als je aangepaste widgets of menu’s aan je site hebt toegevoegd, zullen deze ook verloren gaan wanneer je van thema verandert. Nogmaals, zorg ervoor dat je een back-up maakt, zodat je ze gemakkelijk weer kunt toevoegen in je nieuwe thema.

Test, test, test!

Zodra je je nieuwe thema hebt geïnstalleerd, neem dan de tijd om het grondig te testen. Controleer alle pagina’s op je site en zorg ervoor dat alles werkt zoals het hoort. Besteed vooral aandacht aan eventuele formulieren of contactpagina’s, want die zijn vaak het gevoeligst voor veranderingen. Als je tevreden bent dat alles goed werkt, kun je je nieuwe thema live zetten zodat iedereen het kan zien.

Het veranderen van je WordPress-thema kan een geweldige manier zijn om je site op te frissen en een nieuwe look te geven. Vergeet alleen niet om deze tips te volgen zodat je niets belangrijks vergeet tijdens het proces! Kom je er niet helemaal uit? Neem eens een kijkje bij een wordpress bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *