Samen kom je verder. Samen is het leuker. Samen weet je meer. Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom je met andere mensen om je heen meer kunt bereiken in minder tijd. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen. Of misschien kun je het wel, maar het is niet nodig! Hulp vragen aan anderen is niet iets waarvoor je jezelf zou moeten schamen. Er wordt ook niet voor niets gezegd dat de mens een kuddedier is. Wij volgen graag anderen, sluiten ons ergens bij aan en vormen groepjes. Dat doen we met vriendschappen, bij sportclubs, op school, in werkgroepen. Geen wonder ook dat er op je werk ook zo regelmatig overleggen worden gepland. Samen afstemmen wat de doelen zijn en samen bedenken wat de mogelijkheden zijn om deze te bereiken. Samen. Als een team.

 

Helpen is niet moeilijk

Wil je me helpen? Misschien reageer je daar uit automatisme met een diepe zucht op. Dat kost weer tijd en energie. Heb je helemaal geen zin in vandaag. Maar iemand helpen kan heel eenvoudig en zelfs ongemerkt of zonder er al te veel energie aan kwijt te zijn. Beveel bijvoorbeeld eens een ander aan. Die leuke winkel waar je dat jurkje hebt gevonden. Die toffe kapster die aan huis komt. Dat kinderdagverblijf dat altijd net iets extra’s voor de kinderen doet. Iemand vernoemen omdat je er zelf tevreden over bent is snel gebeurd. En dat kan niet alleen in een gesprek met vrienden of collega’s. Ook digitaal werkt het zo met linkbuilding. Heb jij een leuke webshop gezien of een toffe website, vermeld de link dan eens in een digitaal gesprek. Als een review of een vermelding op je eigen website. 

 

Strategisch met linkbuilding

Natuurlijk zal ieder bedrijf het fijn vinden als je hun website positief vermeld. Hoe meer naamsbekendheid, des te groter de kans dat daar nieuwe klanten uit voort komen. Toch is een linkbuilding strategie essentieel als je er echt voor wilt zorgen dat je gevonden wordt in de zoekmachines. Zeker, alle kleine beetjes helpen. Stop dus vooral niet met het promoten van je favoriete evenementen of winkels. Mond tot mond reclame is vaak een van de sterkste manieren om reclame te maken. Maar een goede linkbuilding strategie daarnaast versterkt het resultaat alleen maar. Hoe tof is het als iemand van jouw bedrijf hoort en dit ook nog eens bovenaan in de zoekresultaten op internet naar voren komt. Een extra bevestiging dat ze écht bij jou moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *