In de huidige tijd verandert de wereld ontzettend snel. Zeker op het digitale gebied is er continu verandering en is het lastig om snel en goed te schakelen. IT-afdelingen hebben soms moeite om mee te bewegen met deze veranderingen, zeker omdat tijdens de ontwikkeling van nieuwe softwareapplicaties staat de tijd niet stilstaat. Daarom kan Rapid Application Development een uitkomst voor jouw organisatie bieden. In dit artikel geven we je een korte uitleg over deze manier van ontwikkelen en vertellen we je wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is Rapid Application Development?

De naam zegt het eigenlijk al, maar Rapid Application Development is een supersnelle Agile-methode om software te ontwikkelen. Het grootste verschil met de gewone manier van ontwikkelen is dan ook echt de snelheid en het gebruik van de Agile-methode. Met de nieuwste generatie ontwikkelplatformen is het namelijk zelfs mogelijk om jouw applicatie tot 10 keer sneller te ontwikkelen dan met normaal programmeren!

Wat zijn de voordelen hiervan?

Er zijn veel voordelen verbonden aan Rapid Application Development. Maar wat is nou het belangrijkst hieraan? Deze voordelen zetten we hieronder voor je op een rij.

  • Tot 10 keer sneller dan normale softwareontwikkeling
  • RAD maakt applicatieontwikkeling flexibel en schaalbaar
  • RAD is makkelijker te koppelen aan bestaande systemen
  • Met RAD heb je snel resultaat en een korte terugverdientijd
  • Bijsturen op basis van nieuwe ontwikkelingen kan snel en eenvoudig

Wil je hiermee aan de slag gaan binnen jouw bedrijf? Neem dan eens contact op met Esperanto XL, zij zijn namelijk gespecialiseerd in het razendsnel ontwikkelen van jouw applicaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *