Elektronische handel is ook wel de letterlijke vertaling van E-commerce. Het is een Engelstalige term die in de marketing veel gebruikt wordt. De E staat voor elektronisch, maar dat is een vrij breed begrip. In het huidige tijdperk kun je als bedrijf niet onder E-commerce uit. Je moet als bedrijf wel altijd iets digitaals doen, maar het hoeft niet te betekenen dat je verkoop strict online verloopt. Er zijn verschillende manieren waarop jij als bedrijf handel kunt drijven.

B2C, Business to consumer

Dit is de meest bekende manier van handelen, de naam zegt het eigenlijk al, jij als bedrijf verkoopt je producten aan (eind)klanten.  De overeenkomst vindt dus plaats via een verkoper (jij als bedrijf) en een particulier (de consument). Deze manier van handel is het meest makkelijk.

C2C, Consumer to consumer

Deze vorm van handelen is bij de meeste mensen nog onbekend. Ook hier zegt de naam het al, de handel vindt plaats tussen twee consumenten. Deze vorm van handel komt met name op online platformen voor, zoals Marktplaats of tweedehandskleding websites zoals Vinted. De consumenten handelen met elkaar zonder dat er direct een bedrijf bij is betrokken. Zij voeren, zonder grote hulp, zelf hun handel uit. 

Bedrijven en E-commerce

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen kunnen bedrijven niet meer zonder e-commerce. Steeds meer bedrijven willen zich daarom ook specialiseren in e-commerce, om zichzelf zo beter op de markt te zetten. Maar bij een online webshop komt veel kijken met name op technisch gebied. Zo heb je verschillende product configators en is het heel belangrijk dat je website/webshop op verschillende media goed werkt. 

 

Daarom zijn er tegenwoordig bedrijven die zich daarin specialiseren om vervolgens andere bedrijven hulp aan te bieden. Orange juice is daar een van. Zij zijn gespecialiseerd in online marketing en weten alles af van e-commerce en het opzetten van webshops.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *